Gastenbadkamer, hoe richt ik dit in?

Kleine Badkamers

Een gastenbadkamer is vaak een kleinere ruimte dan de normale badkamer. Desalniettemin wilt u dat deze ruimte mooi in ingericht voor uw gasten. Maar hoe kunt u dit nou het beste doen? Waar moet u op letten, wat moet u vooral niet doen en welke mogelijkheden zijn er? Hier vindt u een overzicht van de opties die u heeft om uw gastenbadkamer in te richten.

Kleur gebruik
Omdat de gastenbadkamer vaak een vertrek is dat niet zo ruim is opgezet is het belangrijk dat u hier rekening mee houdt met de inrichting. Verf of behang kunnen hierbij een grote rol spelen. Met bepaalde kleuren kunt u een ruimte diepte geven. Als u dan gebruik maakt van een contrasterende kleur dan steken de badkamermeubelen mooi af bij dit geheel en op die manier maakt u de ruimte sprekend. U kunt dit doen met behulp van verf en behang, maar u kunt er ook voor kiezen hout te gebruiken in uw gastenbadkamer. Hierdoor zet u de toon voor een zeer luxueuze badkamer.

Sanitair in de gastenbadkamer
Ook in kleine ruimtes kunt variëren met de badkamermeubelen. Het hoeft namelijk niet zo te zijn dat omdat de ruimte klein is het sanitair in deze ruimte ook klein moet zijn. U heeft gelijk als u zegt dat een groot bad niet in de gastenbadkamer past omdat de ruimte te klein is. Maar u kunt er wel voor kiezen een mooie design wastafel te plaatsen. Zelfs eentje met twee wasbakken als u dit wilt. U zult dan rekening moeten houden met de inrichting en de plaatsing van het sanitair. Als u de ruimte zo groot mogelijk wilt houden, maar wel met design producten wilt werken dan kunt u kiezen voor het volgende. Een simpele tafel met daarop een wasbak geplaatst, elegant en stijlvol. Tevens bespaart u ruimte. Plaats de douche in een hoek of kiest en juist voor deze midden in de ruimte te plaatsen. U zult denken dat wanneer u de douche in het midden van de ruimte plaatst u maar weinig ruimte overhoudt maar het tegenovergestelde is waar. Tegenwoordig zijn er talloze moderne opties om u ruim opgezette douche in een kleinere ruimte te plaatsen.

Gastenbadkamer

 

Badkamermeubelen
Daarnaast heeft u natuurlijk opbergruimte nodig in de gastenbadkamer. Bekijk dan eens de optie om de kastjes aan de muur te hangen in plaats van deze op de grond te plaatsen. Dit kan een verrassend resultaat geven en daarnaast bespaard u ruimte op de grond.

Klein sanitair
De optie waar u misschien het eerst aan denkt is de optie om klein sanitair te gebruiken. Ook dit maakt dat u een gastenbadkamer stijlvol in kan richten. Sanitair is tegenwoordig in vele soorten en maten beschikbaar, dus ook de designitems zijn er in kleinere varianten. Wat u ook zoekt voor uw gastenbadkamer u kunt op talloze manier deze ruimte inrichten.

Laat u inspireren door de vele voorbeelden, laat u creativiteit de vrije loop en maakt van uw gastenbadkamer een prachtig vertrek!


Een kleine badkamer?

Kleine Badkamers

Elke badkamer kent verschillende en unieke afmetingen. Voor de inrichting van de badkamer is het goed te weten over hoeveel ruimte u beschikt. Op deze manier kunt u uw badkamer perfect inrichten. Kleine badkamers komen in veel woningen voor en dit houdt niet meteen in dat het minder prettig in gebruik is. Een kleine badkamer kan op een speelse manier ingericht worden en u kunt het sanitair dat u aanschaft hier perfect op laten aansluiten. Hier vindt u de beste badkamer ideeën.
Kleine Badkamer
Mocht u over een kleine badkamer beschikken en wilt u deze graag inrichten, dan heeft u ontzettend veel keuze in sanitair producten. Zo kunt u in de kleine badkamer perfect een hoekbad plaatsen. Deze bespaart ruimte maar voorziet u nog steeds van een heerlijk, ontspannend bad. Een douchebad kan ook de ideale oplossing zijn. Zo kunt u in bad douchen en bespaart u hiermee ruimte. Om sanitair op een speelse manier af te werken kunt het toilet ook in de hoek plaatsen. Hier zijn tevens speciale reservoirs voor te verkrijgen. Dit oogt zeer strak. In kleine ruimtes is opbergruimte vaak schaars. U kunt hier goed op inspelen door een wastafelmeubel aan te schaffen waarbij u gebruik kunt maken van de wastafel en items kunt opbergen.
Tip: meet voordat u sanitair aanschaft uw badkamer op zodat u exact weet hoeveel ruimte u heeft en wat daarvoor de perfecte producten zijn om aan te schaffen.
Kleine badkamers kunnen net zo goed als grotere badkamers luxe en comfort bieden. Als u al het sanitair perfect op elkaar afstemt is dit heel goed mogelijk. Met kleinere badkamers dient u de badkamer op een creatieve manier in te richten om zo optimaal te kunnen genieten van de ruimte. Doordat vele producten in verschillende maten verkrijgbaar zijn, wordt het voor u ook mogelijk uw badkamer zo strak en modern of juist zo klassiek en elegant mogelijk in te richten. U kunt als u weinig ruimte heeft voor sanitair producten uw badkamer altijd aanvullen met mooie badkamer accessoires. Zo ontstaat er sfeer en krijgt de badkamer een eigen karakter. Kleine badkamer voorbeelden kunt u bij ons vinden, zo kunt u alvast uw


Badkamer Ontwerpen – 10 tips

Kleine Badkamers

Wilt u een nieuw badkamer design? Voor de gemiddelde badkamer hebben wij 10 tips opgesteld om zo een nieuwe en stijlvolle badkamer te ontwerpen zodat u optimaal kunt genieten!

Badkamer Ontwerpen
 1. Creëer ruimte met een inloopdouche

  Om het badkamer design te optimaliseren, is het prettig om over een douche te beschikken dat veel ruimte biedt zonder dat het een groot deel van de badkamer in beslag neemt. Een inloopdouche kan veel ruimte besparen en bevat geen scharnieren en randen zodat deze naadloos overloopt in het badkamerinterieur.

 2. Kies voor een toilet van kwaliteit

  Een toilet wordt dagelijks gebruikt en hoge kwaliteit is hierbij een vereiste. Een goed kwaliteit toilet betekent niet direct een duur toilet met vele functies. U kunt gemakkelijk een toilet aanschaffen voor een scherpe prijs die alle noodzakelijke functies van een kwaliteits wc bevat.

 3. Ruimtebesparend bad

  Ontspannen baden is voor ieder mens een luxe. Wanneer u niet over veel ruimte beschikt, is een douchebad voor u de ideale oplossing. Zo bespaart u veel ruimte en kunt u alsnog genieten van een bad.

 4. Badmeubel

  Stijlvolle badmeubels bieden zeer veel opbergruimte. U kunt bij weinig ruimte voor een functionele meubelwastafel kiezen. Zo kunt u gemakkelijk gebruik maken van de wastafel en creëert u voldoende opbergruimte onder de wastafel.

 5. Badkamer accessoires

  U kunt uw badkamer completeren met badkamer accessoires. Om consistentie te creëren, kunt u accessoires kiezen uit eenzelfde serie van een bepaalde A-merk fabrikant.

 6. Betaalbare waterdichte speakers
  Voor extra luxe in uw badkamer kunt u kiezen voor audio-installaties. U schaft voordelig waterdichte speakers aan waardoor u optimaal kunt genieten van bijvoorbeeld muziek onder de douche.
 7. Kies de juiste tegels
  Bedenk bij het aanschaffen van tegels goed wat voor sfeer u wilt uitstralen. Om een rustige en warme uitstraling te creëren, kunt u kiezen voor mooie natuurlijke tinten die in zachte en stijlvolle kleurcombinaties mogelijk zijn. Bestel altijd een paar extra tegels voor het geval er een aantal tegels kapot gaan.
 8. Stijlvolle spiegels

  Om optimaal gebruik te kunnen maken van de wastafel, is het hebben van een spiegel prettig. Voor de wastafel vinden namelijk veel handelingen plaats. U kunt voor een betaalbare prijs een spiegel met verlichting aanschaffen zodat u net dat beetje extra licht creëert.

 9. De juiste verlichting

  Verlichting biedt sfeer aan de badkamer. Combineer zacht licht door middel van wandlampen met led verlichting. U kunt tevens sfeer creëren door tegels met led verlichting te plaatsen.

 10. Design wastafel

  Een wastafel die opvalt door de mooie strakke of juist klassieke lijnen is zeer gewenst. Kies een wastafel die perfect bij uw stijl aansluit maar tevens bij het overige sanitair. Zo creëert u een consistente uitstraling binnen uw badkamer.